Kampsång när pandemilag röstades igenom i en nästintill folktom riksdag 1a veckan 2021

 Brukar inte skriva om partipolitiken, men detta är ett beslut som rör oss alla och processen dit har minsann varit odemokratisk kan man tycka! Lagen, som börjar gälla fr.om 10 januari innebär att regeringen med stöd i den nya lagen kan stänga ner restauranger, shoppingcenter, skolor, kollektivtrafiken och alla lokaler som kan fungera som samlingsplats för mycket folk i syfte att förhindra spridningen av covid. 19. Även folksamlingar av alla slag kan förbjudas och masker påtvingas, även i offentliga miljöer såsom parker. Inte så oväntat att en sådan ändring i lagen sker nu, med tanke på hur denna pandemi och de frågor som den har rört upp i samhället mer och mer har dominerat mediernas fokus från dess att det hela började för ungefär ett år sedan nu. Det oväntade och provocerande nu är hur partierna har röstat i de olika frågorna som rörde det här beslutet och att det hela skedde i en tid då de flesta människor är upptagna med så mycket annat såsom pyssel och pynt inför jul och nyårsfirande, umgänge med familjen, osv.

Det är flera faktorer som har hindrat motrörelsen att blomstra stort i Sverige, till skillnad från i grannlandet Danmark till exempel. DET är framförallt de nya direktiven från regeringen att man inte får/ska mötas i grupper större än 8 personer som har gjort att många låtit bli att samlas och demonstrera, utav rädsla för det så kallade coronaviruset, detta trots att statistisk evidens visar på att det inte råder någon nämnvärd överdödlighet i Sverige 2020 jämfört med föregående år och att de som insjuknar i covid har en 99.6 procents överlevnad. Att folk lyssnar på media mer än på olika (alternativa) läkare och forskare som alla ger en annan, djupare bild av vad som nu händer iochmed corona och folkhälsan visar sig tydligt om man tittar på demonstrationerna som hölls i Stockholm förra helgen. På både fredagens som på lördagens manifestationer närvarade många modiga medborgare, men tyvärr inte tillräckligt många för att inte kunna skingras av polisen som vi nu har sett blir fler och fler för att stävja denna världsomspännande rörelse och dess berättigade missnöje. I Danmark var det som sagt betydligt fler som satte ner foten och med sina grytor, skedar och kastrulllock  och som nu under hösten bildat en sådan stor rörelse att de lyckats att hindra pandemilag från att instiftas. Flertalet videos på Bitchute visar däremot hur danska polisen på sistone har blivit mer och mer aggressiv. Många kallar det som nu händer där för krig. Ja, och av att dömma från bilderna på de skadade av POLISBATONGERNA, inte minst på skallen, så kan man ju förstå deras oro. 

   Mer om vår inhemska situation, som det i de stora medierna skrivs föga om. Den nya pandemilagen låg som remiss i endast 2 veckor före julledigheten förra året innan det då var dags att rösta om det den 8e januari. Under den tiden han flera såga förslaget, bland annat JO (Justitieombudsmannen, som föresten är en kvinna) men detta utgjorde inget hinder för partierna i riksdagen som i majoritet av 45 mot 10 röstade igenom grundlagsändringen. Den självklara insikten i allt det här nyss hända är att demokratin verkligen inte längre fungerar i Sverige. För det första så tänker man, som helt vanlig samhällsmedborgare, att en lag som denna, som kan komma att påverka hela Sveriges befolkning, på ett så omfattande sätt, borde ha dragit till sig fler än endast den sjundedel av riksdagsledamoter som då valde att närvara och rösta. Men icke, endast 55 av 349 ledamöter närvarade vid denna viktiga händelse i svenskarnas historia! Undrar genast var de andra 294 ledamöterna var och framförallt VARFÖR de lät bli att delta i denna viktiga omröstning som med all sannolikhet kommer att påverka alla i stor omfattning och åt negativt håll, kan man förvänta sig. Eller? Den enda ljusglimten jag ser i denna historia är när 32 av ledamöterna röstar för att regeringen går med på att kompensera enskilda näringsidkare ekonomiskt om de stänger ner deras verksamheter. Men i kontrast till detta kan läggas till att det var en överväldigande del högerpolitiker som röstade för denna kompensation och att av dessa var nästan hälften Sverigedemokrater! I all min förtvivlan när jag läser om dessa valresultat inser jag att jag nästan börjat tycka om de högerextrema, för de är det enda partiet i hela riksdagen som skulle ha röstat ner den nya pandemilagen om de hade varit i majoritet! 

     Så det är nu partiernas riktiga ansikten visar sig.... V och Mp, partier som man förut sympatiserat med har nu joinat sossarna i en stark ansträngning att strypa svensk demokrati och yttrandefrihet! Moderaterna och SD ter sig som fromma änglar som vill skona de fria näringsidkarna åtminstone lite grann... Är det alltså helt ombytta roller nu? De som man inte tyckte om för att de står för något tråkigt klasshierarkiskt och rasistiskt har nu till viss del plötsligt blivit demokratins beskyddare! Hakan har trillat ner till golvet och jag gissar på att många i år  kommer nu ångra hur de röstade i förra valet. Betydelsefullt många hade nog röstat annorlunda om de vetat eller anat vad som nu håller på att hända... 

"Avstyrker förslaget i dess nuvarande form", Så säger JO, Elisabeth Rynning, I sitt remissvar till regeringen några  dagar före jul enligt Aftonbladets kolumnist, Oisin Cantwell som även han, håller med. En till anledning till att demokratin inte längre finns eller fungerar i Sverige är just detta att JOs remissvar inte betydde särskilt mycket för riksdagsledamöterna som idag både tog ställning men också i största grad, lät bli att ta ställning. Varken det hon, liksom flera andra jurister i samma anda påpekade, eller det World Freedom Alliance bidrog med flera veckor dessförinnan, verkar ha haft inflytande på våra folkvalda makthavare. Ännu ett exempel som pekar på att makthavarna varken lyssnar på befolkningen eller utsedda rådgivare och experter såsom JO. är den uteblivna responsen som regeringen visade World Freedom Alliance när de i början på december lämnade in ett tusensidigt dokument undertecknad läkare och forskare som ville uttala sig om rekommendationer för att bättre handskas med coronaviruspandemin, vård av sjuka osv. Och jag säger då bara detta:  Regeringen lyssnar inte på oss folket eller på de av den demokratiska processen tillsatta sakkunniga. De verkar bara lyssna på världens massmedia och vem vet vilka mer just nu. Förtvivlad, Suck. 

Min sambo var på protesten fredagen den 8e januari ca kl. 12.30 och han sa att det då bara var 4-8 personer som demonstrerade vid riksdagen gällandes denna nya låg. Kanske var de andra demonstranterna på lunch. Jag själv var på väg in men ändrade mig då jag hörde pojkvännen berätta läget och även såg delar av livestreamen som sändes via Facebook. Nästa dag blir det också demonstration. Det kändes inte direkt som att vi kommer kunna ändra någonting iochmed pandemilagen nu är röstad igenom men det blir fint att samlas igen. Det är många av oss Frihetskämpar som vill ses och visa vårt missnöje med det hela. Förhoppningsvis kan vi även nå fler och gärna dela ut lite flyers... 

Lördagen den 9e januari var vi ungefär 150 personer som samlades på Odenplan. Det var en glad syn och roligt att vara med och skallra med sina bjällror och sonen som följde med, särskilt uppemot slutet av demon då en tapper ung skald steg upp på en lamppost och läste en fin och stärkande dikt från sin mobil. 

"Civil Olydnad är det enda vi har kvar, tillsammans kommer vi att samlas här, tills ni ger oss svar. Hur kommer det här att rädda våra liv och för alltid ge oss frid? Utan nån bredvid har vi ingen framtid. Civil Olydnad är det enda vi har kvar, tillsammans kommer vi att samlas här, tills ni ger oss svar. "

Så löd skaldens ord, publiken jublade och började sedan sjunga Du Gamla Du Fria...

Jag hade velat fylla in med min sång Orchestrated Fear, men hade varken gitarr eller högtalare och mikrofon med mig i all hast. Delar med mig av min kampsång här på bloggen och vid nästa givna tillfälle. 

 Om det nu blir några andra tillfällen, det vill säga...för nu snart, ja redan fr.om. 10 januari, kan vi, på grund av den nya pandemilagen inte ses i särskilt stora grupper alls utan att riskera böter. Det sade en kompis som har pluggat till jurist till mig nyligen. Till skillnad från mig verkar han dock tycka att detta med den nya pandemilagen är bra... Han sa också att JO inte alls hade sågat förslaget till pandemilagen utan att denna endast hade ett par betänkligheter kring hur långt den fick sträcka sig, till och med september i år vill jag minnas, med möjlighet till förlängning. Ok, så förmodligen har min juristkompis läst detta i en helt annan tidning än Aftonbladet som uttryckligen berättade om JO:s sågning? Det är otroligt hur en nyhet kan få en helt annan vinkling och effekt beroende på vem som har skrivit och även vem som läser! 

   Jag börjar nu undra om de flesta människor i Sverige verkligen tycker så som de flesta riksdagsledamöter och min kompis verkar göra? Att denna lag i grunden är bra!? Jag som var med barnen på pulkabacken när min juristkompis uttryckte detta, hade ingen ork att diskutera då. Nu häpnas jag att det endast var Sverigedemokrater som röstade emot den nya pandemilag, en lag som I dess grundläggande natur ändrar på vår gamla goda och med slag och tårar framkämpade grundlag. Och allt detta sker för att i folkhälsans och säkerhetens namn skydda befolkningen, men problemet är att regeringen inte ens håller sig uppdaterad. Det nya är att självaste WHO inte ens klassar corona 19 som en pandemi längre. För flera månader sedan  ändrade de definitionen till "ett globalt utbrott av Covid-19". 

 Näe, jag överväger nog återigen definitivt att sluta intressera mig för partipolitik. Det här är ett bevis på att man aldrig vet vad de egentligen tycker i någon viss fråga, för helt plötsligt kan de ändra uppfattning och alltså spegla helt andra åsikter än det man röstat dit dem för! Saken min att ägna mig åt är helt klart musik, konst och fri kultur så nog med detta politiskt laddade bloggande för ikväll! 

     Oj, men hur ska jag översätta alla dessa starka tankar och känslor som sprakar inom mig till musik, slagkraftig rapp och lyrik och hur ska min skapelse spridas mest effektivt vind för väder?! Den frågan är delvis redan löst, då jag redan i slutet på oktober förra året började skriva på låten Orchestrated Fear. Den skrevs snabbt och intensivt under en helg och en första orgelversion spelades in flitigt, samt en video som jag har lagt upp på min Youtubekanal Derlyflow. En av många utmaningar i år är hur man ska nå ut med musiken då det är svårare än någonsin att framträda Live. Där kan ni kära läsare hjälpa mig att dela och rekommendera till olika möjligheter för spridning... Reflektionen mitt i detta oerhörda maktövertagande som nu sker i namn av hälsa, ordning och säkerhet är att allt detta är planerad, utbasunerad rädsla så att de mäktiga får ännu mer makt. Vid det här laget är det vida känt att PCR-testmetoden som används för att diagnostisera viruset hos folk, av experter såsom testernas egen grundare, nobelpristagaren och forskaren Kari Mullis, är mycket opålitlig. Problemet är att testerna ger åtminstone hälften falskt positiva svar då de även märker av döda virus rester hos den som testas, vilket betyder att man inte rättfullt kan diagnostisera sjukdom hos denna. Rgeringarna borde vid det här laget verkligen börja lugna befolkningen som nu på grund av medias överdrivna fokus tror att alla dessa restriktioner, påbud och lagändringar är befogade. Inte ens enkel statistik verkar nå fram till maktens korridorer. Då syftar jag på dödligheten hos covid19 patienter som nu uppskattas vara endast 0.4-0.1 procent vad jag förstår. Alltså överlever ca 99.6 % av alla som insjuknar. Därtill kan tilläggas ännu mer statistik som att det enligt statistika centralbyrån inte blev någon överdödlighet hos den svenska befolkningen förra året jämfört med tidigare år, om man analyserar statistiken. Jag lämnar allt dessa frågor till dig som läsare eller intresserad journalist att läsa mer om och sätta dig in i närmaste tiden, för det är din medborgarliga plikt. 

     Här dör vår demokrati, om jag får citera min andra kompis, Maneka Hellberg, en frihetsskämpe och aktivist utan dess like, som närvarade som publik/ åhörare vid riksdagens beslutsfattande den 8e januari ,  till skillnad från våra riksdagsledamöter, det vill säga. Men yttrandefriheten har inte dött, även om den nu som sagt blir kraftigt begränsad. Ett intyg på detta är min kampglödiga låt som ni nu får höra... 

>

Kommentarer

  1. Hej!
    SCB säger att det var 6500 personers överdödlighet 2020. Det kanske inte låter mycket, men motsvarar cirka 12 tsunamikatastrofer (om man räknar döda svenskar) eller 7 Estonia. Sen är det klart att på hela befolkningen är det inte så stor risk att dö i covid, men bland 70+ är det cirka 5% vilket ju är skyhögt.

    Bra att hålla sig kritisk till nya lagar, men tycker inte att det gör att man ska spela ner pandemins effekter.

    Uttalande från SCB: https://sverigesradio.se/artikel/overdodlighet-i-sverige-tydligt-kopplad-till-pandemin
    Studie om ålder och risk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/juni/studie-visar-tydligt-samband-mellan-alder-och-risken-att-do-i-covid-19/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mr. Bard! Vad jag förstår är siffran 6500 som enligt Folkhälsomyndiheten har dött med Covid19 vilseledande och det är för att I deras statistik så räknas även alla som testat positivt för covid men dött av andra orsaker. Läs denna artikel med tillförlitliga källor för att förstå resonemangen bättre : https://www.vaken.se/2020-inget-rekordar-betraffande-dodlighet-i-sverige-enligt-scb/

      Radera
    2. Förresten, är det Alexander Bard eller hans kusin som har kommenterat?

      Radera
    3. Siffran 6500 är alltså överdödligheten under 2020 jämfört med andra år. Det har inget att göra med vem som testats för covid-19 eller andra sjukdomar.

      Det säger bara att 6500 fler dog. Och den stora skillnaden mellan förra året och de tidigare är att det är en pandemi.

      Radera

Skicka en kommentar