Stoppa 5g, Kampen om vår och Jordens Hälsa och Integritet, del 3: Skeptikern som försöker blockera


   En blixt av smärta slår till i bröstet och klumpen i halsen svider när jag skriver dessa ord i vår konversation:  Jag blir mycket besviken om du inte publicerar min presentation. Mycket!
Det är det sista jag skriver till en av 2 festivalarrangörer för en av få festivaler som hålls i Stockholm denna sommar, ja, på grund av den rådande situationen med coronapandemin och dess restriktioner. Vi har haft en 45 minuter lång chattkonversation om våra inställningar till det som hände under gårdagen på festivalen som alltså heter Killed by Cops där jag fick sjunga och spela en egen ny egen låt i Hökarängsskoge bland andra deltagare som ställde ut konst och framförde poesi. Det han han invände sig starkt emot var att jag även hade passat på att propagerade för en av mina stora hjärtefrågor just nu nämligen att Stoppa 5g och kampen om vår och Jordens hälsa och integritet. Jag hade delat ut flyers från Strålskyddsstiftelsen, en organisation som han påstår är en stor bluff. Då jag började prata om en annan aspekt som jag ännu inte tagit upp, nämligen integritetsaspekten, ville festivalarrangören, låt oss kalla honom för Billy, fortfarande inte förstå kopplingen som denna fråga har med festivalens tema. Det är därför jag nu bloggar om det, så att fler förhoppningsvis ska se kopplingen och Ana farorna.

    Jag hade ju skickat in en video till online-versionen av festivalen (den som ni kan se här bifogad) men Billy har nu beslutat sig för att inte publicera min inspelade sång,och kanske inte ens min presentation, den som hade filmats på plats, och det för att han inte tycker att mitt budskap har något med festivalens tema, polisvåld, att göra. På skogsspelningen hade jag dessutom talat varmt och öppet om naturmedicin för att bekämpa sjukdomar, och det samt det andra om strålningsfarorna sa han var pseudovetenskap och han ville absolut inte att festivalen skulle förknippas med sådant. De åsikterna kan han ju få ha men det som kändes tråkigast av allt var att ha gjort en hel del arbete och med god vilja ha bidragit till det hela för att sedan blockeras från att synas och nå ut med mitt budskap till online besökarna... Sanningen känner jag är dock så trängande så kopplingen måste ske och det är därför jag agerade så och inte heller bad om ursäkt för mitt uppförande... Minnena från festivalen Killed by Cops är trots allt fyllda med glädje och jag skulle vilja dela några med er innan jag går vidare och pratar lite om kopplingen som jag ser mellan polisvåld och den ökande strålningen i världen. 

   Det är en småregnig dag och jag bär min pittoreskt målade gitarr i sitt punkiga fodral på ryggen, på väg genom skogen bakom Natalia. Flow, min 14-åriga tappra pudelvän, trippar tålmodigt med och vi närmar oss sakteligen den skogsdunge där vårt uppträdande ska ske. Det har nu börjat regna lite mera ihärdigt men vi går ändå i glad anda under varsitt paraply, med förhoppningen att nå många hjärtan idag. Denna vecka har jag och en annan kompis, Henrik Lindgren från IRL aktionsgrupp (in REal Life aktionsgrupp), inlett Torsdagar mot Tortyr" som är en aktionsdag i veckan för att uppmärksamma frågan om den trådlösa tekniken, den ökande strålningen i världen och dess faror. Några flyers från Strålskyddsstiftelsen  med info kring detta ämne har naturligtvis även hängt med på denna resa till Hökarängsskogen. Natalia är en riktigt trevlig värd och arrangör! inte nog med att hon bär min rätt så tunga rosa Mummintrollenväska med broschyrerna i, jag får även en mugg med svartvinbärste och ett par mumsiga veganska kakor att festa på!

Natalia Medina håller denna festival till minne av sin vänster och demokratiorienterade farbror, Walter Medina som mördades av en polis under diktaturen i 60-talets Paraguay. Han höll just på att skriva Consulta Popular med stora bokstäver på en mur när skotten kom.
Man kan undra vad en artist av min naturomantiska kaliber gör här... Vad har en sån som jag för låtar som skulle passa in?  Kommer jag sjunga mina mest kända och svängiga låtar, Radical Treehugger och D e Nåt Gott på Gång! eller vad?! Kommer Flow att dansa och hoppa efter godbitar även denna gång, såsom vi brukar göra på nästan varje show?
Svaret gömmer sig under de droppande granarna och stämningen som sömsom är mörk, sömsom politisk, och definitivt andaktsfull en Söndags som denna. Jag dricker upp teet medan yngsta sonen Melroy leker med pappans yxa och Flow lägger sig småskakandes till ro under det blåa paraplyet bakom stenen som jag sitter på.

Börjar lungt med att sjunga min nya anitikapitalistiska och anti-kommersiella låt Take a Step Aside för publiken som kommer förbi i små men betydelsefulla klungor. Jag är inte mycket för att sticka under stol med vem jag är och vad jag står för, så innan festivalen har nåt sin ände vid kl.19 har jag hunnit sjunga låten Take a Step Aside, 5 till 10 gånger. Denna låten är den jag tycker passar allra bäst festivalen till ära och jag brinner verkligen för dess budskap så till slut glömmer jag bort min lilla förkylning som gör mig aningen hes... ses till och med dansa runt en gran, hoppa upp på en stor sten och hoppa ner igen mitt i den ivrigaste crescendon! Jag delar förstås  även ut broschyrerna som medtogs. Folk nickar, småpratar och tar tacksamt emot. Som jag ser det så har informationen som delas i dem både med min låt att göra och definivt något viktigt med dagens tema att knyta ihop!

Det handlar ju om en upptrappning av den farliga strålningen i världen att göra, OCH upptrappningen av våldet! För som jag ser det så öker dessa 2 till synes skilda saker hela tiden och för varje dag som går. Ja, de minskar i varje fall inte och man kan undra vad som är orsaken till allt denna ondska... Kan det vara kapitalismens och girighetens hårda grepp som håller oss alla i ett stryptag? Är det den ständiga kommersialismen, materialismen och ytligheten i världen? Är dessa 4 krafter i kombination med en känsla av maktlöshet, ovilja eller oförmåga att agera hos den stora massan anledningen till många människors ohälsa och misär just nu? 
   Likheterna är slående ju mer man betänker denna fråga, även om den ena, som direkt har med dagens tema att göra, förstås ter sig mera angelägen och akut för de flesta människor. Så, vad har polisvåld att göra med den ökande electromagnetiska strålningen? Finns det fall där militären använder sig utav denna teknik för att sprida skräck och befästa sitt herravälde gentemot befolkningen. Svaret på denna fråga är tyvär: ja.
Båda företeelserna grundar sig på ett oönskvärt och ohyggligt förtryck av människan och dess frihetssökande natur. Vi har alla dock en annorlunda känslomässig och mental inställning till dessa frågor. Och samhällsinställningen i Sverige generellt har nu länge varit att det är helt okey och tillochmed önskvärt att hänga med i utvecklingen och skaffa sig den senaste, strålande tekniken...

Alla vi reagerade naturligtvis med fasa vid nyheten om hur George Floyd brutalt mördades av amerikansk polis i maj, men varför reagerar vi inte så starkt när vi hör talas om elkänsliga och hur de och andra mer vanliga människor drabbas av cancer och andra sjukdomar som de tror beror på den ökande strålningen I deras omgivning? 
   
Svaret är nog att medan det ena mordet sker snabbt, skoningslöst och brutalt så sker det andra, om inte mordet, så låt oss säga övergreppet, under lång tid och med en hand så osynlig att många till och med har mage att säga att den inte finns, trots att personerna ifråga och deras närmaste ser de tydliga sambanden mellan nyligen uppsatta mobilmaster och ohälsa. Killing us softly var titeln på ett inlägg i Facebookgruppen WiFi faror, Stoppa 5g för inte så länge sen och det tycker jag är en slående benämning på det som håller på att ske med den ökande strålningen I världen som I kombination med en rad andra faktorer kan ses orsaka mycket smärta och lidande i det dagliga. Andra faktorer kan vara den osunda maten som de flesta får i sig samt alla möjliga gifter som vi lever mitt i. Vi ska heller inte underskatta gifterna av mental och själslig karaktär som vi kan drabbas av, men detta blir temat för en annan sång eller blogginlägg.
Det är inte alltid lätt att förstå sambanden mellan det som inte får oss att må bra och varför. Ofta vill vi inte eller tror vi inte att vi kan förändra vårt eget eller samhälletss beteende så att alla kan må bättre. Det är dock viktigt att se kopplingarna, att dra strecken mellan punkterna, hur obekvämt det än må vara, och detta för att vi ska kunna göra något åt situationen.
Medan det i det första fallet med polisvåld och övergrepp inte finns en tvekan om vem förövaren är, så finns det i det andra tvekan, framför allt från omgivningen, om vad det var som egentligen orsakade sjukdomstillståndet. Man kan se att det finns forskning som pekar på att strålning i allt för höga doser är skadlig för både människor och djur, men beroende på grundinställningen så ses de drabbade antingen som offer för något utomstående osunt eller som offer för sin egna dumhet, det vill säga offer för sin naiva tro på att strålningen i fråga skulle vara något farligt alls att bry sig om. 

Den som trycker att strålningskänsliga människor är naiva, ja, som min kompis festivalarrangören Billy, säger sig göra, kan få höra talas om all forskning i världen som pekar på att strålningen är farlig, men den kommer ändå aldrig tro på det. Det enda argumentet som kanske faller igenom deras tjocka matta av tilltro till tekniken och dess under är den om att 5g kan användas som ett kraftfullt vapen för att spionera på folk och att den på så vis underlättar för och bygger basen för alla slags diktaturer. Vi har många exempel som pekar på att 5g kan och kommer sannolikt används för att kontrollera och spionera på folk och rörelser världen över. Vapen i form av ansiktigenkänning kombinerad med folkmasseskingrande redskap såsom den ökända "5g heat wave" och andra varianter av denna teknik finns redan som experimentsprototyper sedan ungefär 10 år hos militärmakter världen över. Polisvåld och herravälde, med den trådlösa tekniken som hjälpemedel är något som vi redan kan se bevis på från flertalet Youtubevideos som är filmade utifrån sanna händelser . Det borde vara något som de flesta vänder sig emot då sambanden mellan förtryckaren, förtryckarobjektet och förtryckarmetoden syns klart och tydligt här. Den avgörande frågan är bara om vi, och särskilt dem med större inflytande över andra, hinner se dessa faror och samband, i tid.

Ännu något viktigt att upp är att om den ökande strålningen är något skadligt för vår hälsa så kan vi förutse att människor blir försvagade av det och kommer således kanske inte kunna kämpa för upprätthållandet av vår demokrati och en förbättring av den mänskliga och naturens tillvaro på jorden vår. Kommentarer

 1. Mycket bra skrivet! Men vi ger inte upp. Vi kommer att informera människorna om strålningens fasor hur man än försöker stoppa oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Henke! Tycker det är lite magstarkt att hävda att arrangörerna stoppar information, det handlar om en liten kulturfestival med ett väldigt snävt och viktigt tema som inte vill att bidrag till festivalen ska lägga fokus på annat än det temat handlar om. Se min kommentar nedan om du undrar vad jag pratar om. Tycker det är tråkigt att ta fokus från en så viktig rörelse oavsett vad man står för, det handlar om poliser som MÖRDAR, inte 5g...

   Radera

 2. Hej från en som besökte festivalen!


  Jag förstår att det är tråkigt för dig att inte få din presentation och så vidare publicerad på fb när du förväntat dig det, men jag tycker att du skulle kunna ha en lite mer förstående inställning gentemot arrangörerna. Jag kan verkligen förstå deras poäng, som du hänvisar till – det du behandlar i din låt och det du skriver om HAR INTE en relevant koppling till festivalens tema. Temat var oerhört specifikt och aktuellt, och att istället styra fokuset till dina egna (vagt relaterade, om ens alls relaterade) hjärtefrågor är faktiskt skadligt för den rörelse festivalen ville uttrycka stöd för. Killed by Cops handlade om polisens specifika, konkreta, direkta och medvetna (dödliga) våld mot människor, och rasifierade personer i synnerhet. Att du istället vill styra fokuset mot strålning och ”elkänsliga personer” är (som sagt) både skadligt och faktiskt oförskämt. Skadligt för att en platform för att diskutera polisvåld undermineras genom att du ändrar fokuset, och oförskämt eftersom det är väldigt okänsligt gentemot de personer som drabbas av polisvåldet att vrida på diskussionen såhär. Att du som inbjuden medverkande på en festival om polisens våld väljer att diskutera strålning och naturmedicin, trots att du är väl medveten om temat och diskussionen det berör, känns väldigt tråkigt – det var inte en lämplig plattform för den diskussion du vill föra. Det sätt på vilket du förvränger och styr om samtalet ger minst sagt mig (och andra engagerade) en klump i magen.

  Det kan finnas en tid och plats för att diskutera strålning, 5g och naturmedicin etc., jag uttalar mig inte om det, men du var inte på den platsen…

  /Blomma för fred som vill vara anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blomma för fred: vilket vackert namn. Anonym? varför då? Jag/vi bits inte... Bara för att man inte ser sambanden, betyder inte att de inte finns där. Vad svarar du på faktum att 5g teknologi planeras att används som vapen för att skingra folk vid demonstrationer? Ansiktsigenkänning för att kartlägga aktivister och andra störande moment i en "demokrati" är något därtill som absolut kan kopplas till polisvåld och kränkning av den mänskliga integriteten. Säg mig hur blomman inte ser en koppling här?

   Radera
 3. Därtill vill jag fråga: varför inte publicera mitt bidrag och presentation och låt folk dra sina egna slutsatser? Det är både det mest rättvisa och i längden hållbara att göra. Om man analyserar min låt så ser man att den har ett värde i sig. Texten är starkt antikapitalistisk och antikommersiell, något som ju passar väldigt bra in i festivalen. Jag märkte själv hur den sången uppskattades av besökarna... Synd bara att arrangörerna inte vill att den ska få vingar.

  SvaraRadera
 4. ...Om våren strömmar vårfloden fram och sköljer bort allt orent; men det som är rent förblir, - och finner styrka i vårfloden...

  Tack, Derly, för att Du är vårfloden.

  Du behövs mer än någonsin och jag hoppas att alla som jobbar för icke-våld, för frihet, för antirasism, för rättfärdighet, finner styrka i Dig!

  Martin

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg