Det är dags för en Loveolution att svepa genom staden och världen, på riktigt, helt enkelt!!!


 

Igår var jag, Derly Flow på stan och handlade bland annat några saker till hemmastudion och tog då denna fina bild på obelisken. En kompis spelade samtidigt trumpet med sitt kubanska band i Sergelgången och fick alltså hela den delen av city att gunga med. Jag kom att tänka på den där sommardagen när jag var barn, när folk tog och badade i fontänen, sjöng fotbollssången som då var inne, hej vilt,  viftade på svenska flaggan, stönade och jublade och hade roligt i en enda svettig skara...  Hela det härliga ståhejet var för att välkomna hem fotbollsspelarna som hade varit och grävt guld i USA. Denna kalla vinterkväll en sisådär 30 år senare, landade tanken: tänk om vi, denna sommar, 2023, kan bada här av en annan anledning: att vi har så mycket kärlek och välvilja i kroppen så att det bara svämmar över??!! Att vi är beredda att tillägna en del av vår tid varje vecka eller månad på att jobba både ideellt och icke ideellt för en bättre värld?! Ett samhälle där djurexploatering, hunger, ensam och hemlöshet blir ett minne blottt?!! Ett år där vi likasinnade alla går samman, planerar och genomför härliga ting...

     Jag undrar hur många som tycker att en Loveolution är på sin plats i år? Jag undrar hur många som känner, som känner för en enda stor våg av kärlek i tanke, ord och handling som en Loveolution skulle innebära i vår, sommar, och höst??!! Jag undrar om Stockholmarna nu äntligen är redo att låta kreativiteten spira, ge och i högsta grad, låta sig översköljas av denna Välviljans och Kärlekens tidsvåg då vi åter igen kan sjunga och dansa fram på gatorna och bada i fontänerna, bara för att Loveolutionen som är på gång känns så fantastiskt bra?!!

   Vi trodde att termen Loveolution eller Lovevolution, som det också kallas, var något som vi kommit på, jag och min romantiska partner, Jens, när vi tillsammans skrev en låt vid samma namn, i början på detta år. När vi kollade upp termen på internet visade det sig att flera har redan börjat använda det för att beskriva en ny Hippievåg som handlar om att slå in på den sunda och kreativa vägen genom yoga, broderlig och systerlig kärlek och gemenskap och helande genom kontakt med oss själva och naturen. Loveolutionister finns i Mellanamerika och i USA. Där i hippieerans födelseland finns det en grupp med egen YouTubekanal som brukar eller brukade ordna hippiemusik, konst och modeturneer runtom i sitt stora land. När vi såg allt detta blev vi glada att alltså vara del av en världsomspännande rörelse. Vi såg även att en fråga som vi mer än de andra grupperna vi blev medvetna om, vill kämpa för, är djurrätt. Det är en stor och eftersatt fråga som handlar om att inte bara vi ska må bra här på jorden, utan även våra kära vänner, djuren, som ju skänker livet så mycket glädje och magi med sin blotta existens och uppenbarelse.  Det var lätt att komma på vad vi skulle vilja se och göra i vår stad inom ramen för Loveolution. Idéerns flödade ut från oss och snart kom vi igång med några av dem. Lördagen den 21 januari blev det kick-off fest med dans och veganskt fikaevent för alla våra vänner som tycker att det här låter som något de också vill satsa på. Så vad är det vi vill satsa på?

    Vi vill satsa på Amorismen i tanke, ord och handling. Amorismen är ett relativt nytt samfund grundat av vår vän, Fredrik Vesterberg som har utvecklat en trosbekännelse där termen välvilja har en stor roll. Det handlar om att i ord, tanke och handling önska alla varelser i existensen, Gott, ja, till och med fienden. På det sättet sprider vi positivitet, acceptans och kärlek, till och med där det svårast känns men kanske där det mest behövs. Det är en hel livsinställning och filosofi grundad i den kristna kärleksläran. Mer om den finns att läsa på www.amorism.cc

I praktiken är det vi vill se, happenings och events där vi bejakar och lyfter fram kreativiten i varje deltagare och i gruppen för att skapa vacker konst, dans, poesi och musikfester med vegansk matutdelning och information som viktiga moment. Det är sådant som vi är säkra gynnar människor och djur och som förverkligar det paradiset på jorden som vi vill se. Vi har som grundprincip att vara alkohol och drogfria i våra tillställningar och är, trots att vi är inspirerade av Amorismen, religiöst obundna. Vi välkomnar alla, stora som små, till våra events. 

Kommentarer

Populära inlägg